ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σημαντικό ρόλο για μας, πέρα από την τεχνολογία, παίζει και το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν απόβλητα, ενώ η πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής που εφαρμόζει σύγχρονη ρομποτική τεχνολογία, σε συνδυασμό με ένα από τα ακριβέστερα συστήματα ελέγχου εξασφαλίζουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
 • Παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας
 • Ελαχιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας
 • Ελαχιστοποίηση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου
 • Σεβασμό στο περιβάλλον
Η εταιρία με σεβασμό στη φύση που παρέχει την πρώτη ύλη, με προγραμματισμό συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα και αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για συνειδητή περιβαλλοντικά δόμηση και διαβίωση.
Τα προϊόντα μας έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής, είναι όλα κατασκευασμένα από πηλό – 100% φυσικό υλικό – και επαναφέρουν την βιοκλιματική αρχιτεκτονική για σχεδιασμό και κατασκευή κτιρίων με τοπικά και ευρέως διαθέσιμα δομικά υλικά που αξιοποιούν το φυσικό αερισμό, την ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υποστηρίζουν την αειφορία, που έχει στόχο την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, ώστε να καλύπτονται οι ανθρώπινες ανάγκες του παρόντος, χωρίς να υπονομεύεται η εξυπηρέτηση των αναγκών του μέλλοντος.
Τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και τη μεγαλύτερη προσδοκώμενη διάρκεια ζωής χωρίς συντήρηση έχουν οι ποιοτικά κατασκευασμένες αεριζόμενες ξύλινες κεραμοσκεπές.

Για τον αποτελεσματικό αερισμό της στέγης, απαιτείται η τοποθέτηση κατά διαστήματα ειδικών τεμαχίων αερισμού (εξαερισμός) και η σωστή τοποθέτηση των κορυφών χωρίς κονίαμα συγκόλλησης στις οριζόντιες κορυφογραμμές (σύνδεση με κορυφή-μισή σύνδεση με κορυφή).

Ένας άλλος λόγος που η εσωτερική πλευρά των κεραμιδιών θα πρέπει να αερίζεται επαρκώς, είναι για να αποφεύγεται η υγροποίηση υδρατμών που διαβρώνει εσωτερικά την στέγη.

Τα ειδικά τεμάχια για την τοποθέτηση οικιακού εξοπλισμού όπως κεραίες, ηλιακά κλπ (βάση στήριξης), την πρόσβαση συνεργείων πάνω στη στέγη (διάδρομος) και κυρίως για την πλαγιοκάλυψη (δεξί και αριστερό πλευρικό) και τον εξαερισμό, είναι ο μοναδικός τρόπος για την εξασφάλισης της μακροβιότητας της στέγης απεριόριστα.

Η εφαρμογή ειδικών τεμαχίων τελειώματος και πλευρικών στην άκρη της στέγης, σε συνδυασμό με τον καινοτόμο σχεδιασμό των κεραμιδιών, συνεισφέρουν στην εξαιρετική αισθητική και στην αποφυγή ζημιών της στέγης από ισχυρούς πλάγιους ανέμους.
Τα νέα καινοτόμα τούβλα κατακόρυφων οπών της ΚΕΒΕ καλύπτουν τις στατικές και αντισεισμικές απαιτήσεις των Ευρωκωδίκων και τις απαιτήσεις θερμομόνωσης του ΚΕΝΑΚ. Είναι ειδικά σχεδιασμένα με:
 • Ειδική διατομή με ρομβοειδή διάταξη οπών που προσδίδει πλεονεκτήματα θερμομόνωσης
 • Ειδικές λαβές για ευκολία στη μεταφορά και τοποθέτηση
Προσφέρουν:
 • Μεγάλη αντοχή
  Τα ιδιαίτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, προσδίδουν εκτός από την τεράστια μηχανική αντοχή (10,0 Ν/mm2) και μεγάλη στερεότητα. Ο ειδικός σχεδιασμός τους, αυξάνει κατά 30% την ικανότητα πρόσφυσης του οριζόντιου συνδετικού κονιάματος, υπερδιπλασιάζοντας τη συνοχή της τοιχοποιίας.
 • Ευκολία και ταχύτητα στη κατασκευή (16 τεμ/m2)
 • Εύκολη κοπή στις επιθυμητές διαστάσεις (Η εταιρεία μας διαθέτει και έτοιμα μισά κομμένα τεμάχια για τις γωνίες και την εναλλαγή στρώσεων)
 • Τοποθέτηση χωρίς κατακόρυφη αρμολόγηση με κονίαμα στις τοιχοποιίες πλήρωσης
  Οι ειδικά διαρρυθμισμένες εσοχές και προεξοχές που είναι τοποθετημένες στα δύο απέναντι τοιχώματα των ΟΡΘΟBLOCK επιτρέπουν την αλληλεμπλοκή τους όπως προβλέπει ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αντισεισμικός κανονισμός (Ευρωκώδικας 8).
 • Είναι ιδανικά και για φέρουσες τοιχοποιίες
Τα ΟΡΘΟBLOCK PLUS, με γέμιση γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης, αποτελούν την εξέλιξη του συστήματος δόμησης ΟΡΘΟBLOCK και προσφέρουν:
 • Απόλυτη κάλυψη ακόμη και των μεγαλύτερων απαιτήσεων
 • Ακόμη μεγαλύτερη θερμομόνωση
 • Άριστη ηχομόνωση
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Οικονομία μέχρι και 80% για θέρμανση-ψύξη
Τα POROTON ΟΡΘΟBLOCK έχουν κυψελωτή κεραμική δομή, διεθνώς εφαρμοσμένη τεχνική, για ακόμη καλύτερη θερμομονωτική συμπεριφορά. Και με γέμιση γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης, POROTON ΟΡΘΟBLOCK PLUS
elEL